23948sdkhjf

Ansträngt köpcentrum kan bli outlet

Efter flera år med dålig ekonomi finns det långt gångna planer på att göra om det 20 000 kvadratmeter stora köpcentret Familia i Hyllinge till ett outletområde.

– Vi tittar på flera alternativ, vissa spår känns lite hetare än andra, säger centrumchefen Martin Klinteberg till Helsingborgs Dagblad.

Outlet är dock det som nämnts flitigast i dialogen med centrets nuvarande hyresgäster.
– Det är ingen hemlighet att Familia haft det lite kämpigt i några år. Under en längre period har det pågått diskussioner med samtliga aktörer på Familia om framtiden. Ibland kan en dialog innebära att man går skilda vägar, säger Martin Klinteberg.

2014 förvärvades Familia av den norska fastighetskoncernen Olav Thon Gruppen AS. Tanken är, enligt Martin Klinteberg, att förädla och utveckla centret.

– För tillfället är vi mitt uppe i en planeringsprocess. Förhoppningen är att vi ska kunna öppna upp något i mitten av nästa år.

– Vi driver kommersiella fastigheter runt om i Sverige, vi tror på den fysiska butiken, men kanske att den inte ser ut som i dag. Man måste kanske kombinera handel och upplevelse, att det måste bli mer spännande att gå och handla.

– Samtidigt känner vi fortfarande att det finns en stor efterfrågan på fysiska butiker och möjligheten att känna och klämma på produkterna, säger Martin Klinteberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078