23948sdkhjf

Designern ställer ut sina praktfulla couture-kreationer

Lanserar även insamlingsstiftelse.

Designern Louise Xin står för mer än bara couture. Under sommaren är det nu möjligt att ta del hennes resa och karriär då utställningen ”Louise Xin: Mer än couture” visas på Skoklosters Slott.

– Att göra den här utställningen på Skoklosters slott, ett av Europas mest anmärkningsvärda barockslott, är en otrolig ära. Skokloster är magiskt och en perfekt miljö för att visa upp en värld där historia möter framtiden, konst möter mode och kultur, säger Louise Xin,

Självlärda Louise Xin, som grundade Scandinavians första endast hyrbara couturehus, kommer att ställa ut 14 av sina praktfulla couture-kreationer på Skoklosters slott.

– Skoklosters slott är byggt för överdådiga fester, och vad passar bättre i de magnifika gallerierna än fantastiska klänningar av Louise Xin i det perfekta mötet mellan 1600-tal och 2000-tal, säger Petri Tigercrona, intendent och producent på Skoklosters slott.

Louise Xins klänningar, som hon syr själv av mestadels begagnade tyger och deadstock, är endast till uthyrning.

– På så sätt gör jag couture tillgängligt för alla. Det är en myt att man måste vara rik för att ha kvalitet, och att spendera tiotusentals kronor på en klänning som man bär en gång är varken hållbart för plånboken eller miljön. Därför tror jag på min affärsmodell, har hon sagt i en tidigare intervju med Habit.

De klänningar som valts ut till utställningen visar hur Louise Xin låtit sig inspirerats av naturen och kultur i sitt konstnärskap, något som också blivit hennes signum. I utställningen syns kimonoklänningar av traditionell japansk brokad och tygblommor gjorda av meterlånga vintagegardiner i organza.

Oväntade möten och en kombination av olika material, är en stark reflektion av designerns, som är född i Kina, uppvuxen i Sverige och nu baserad i Paris, multikulturella bakgrund.

I samband med öppningen av utställningen lanseras även insamlingsstiftelsen Louise Xin – Foundation and Fashion. house.

Utställningen pågår 14 juni till 1 september 2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078