23948sdkhjf

Svenskt-tyskt partnerskap ska fördjupa utbyte

Sverige har valts ut till partnerland på Textile Week på Design Zentrum i Hamburg.

Förutom att presentera nya hållbara material och innovationer inom textildesign hålls dagligen olika workshops och föredrag från tyska och svenska experter.

Nina Katarina Karlsson, kulturråd på Sveriges ambassad i Berlin, öppnade under torsdagen tre svenska utställningar på Design Zentrum Hamburg: Svenska institutets Fashion Forever, Exposé från Smart Textiles, som är en del av Science Park Borås vid Högskolan i Borås samt utställningen Once more.

Det är glädjande att Sverige har blivit inbjudet att vara partnerland, menar Nina Katarina Karlsson som ser fram emot att fördjupa det framtida samarbetet på textilområdet mellan Tyskland och Sverige.

– Design Zentrum Hamburg erbjuder en plattform för internationellt utbyte mellan formgivare, industri och högskolor. Här presenteras innovationer, hållbara idéer och forskningsprojekt för branschen och görs tillgängliga för en intresserad allmänhet. För oss skapar det en möjlighet till utökat långsiktigt utbyte mellan högskolor och universitet i Sverige och Tyskland. Redan nu finns initiala tankar på att organisera en studieresa till Borås med en delegation från Hamburg, säger hon i en kommentar till Habit.

Textile Week pågår 13 till 23 juni.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067