23948sdkhjf

SOMMARLÄSNING: Nytt nummer av Habit ute nu

Kära läsare,

Välkommen till Habits sommarnummer!

Ur innehållet:

Sex år efter att Cheap Monday lades ner skakar H&M nytt liv i denimsuccén från 00-talet. Designern bakom varumärkets comeback, Alice Shulman, gifter dåtidens attityd med samtidens ungdomskultur.

Vilka alternativ till PET-återvunnen polyester finns den dag då det textila ekosystemet sluts? Och vad innehåller egentligen dagens återvunna polyester? Kläd- och friluftsbolag som Habit har intervjuat tecknar en bild med en rad utmaningar.

Ångande kastruller, mikrovågsugn och soppslevar. Det är ingredienser till hattmarkarparet Jonathan Kopylovs och Sandra Stadelmanns resa med varumärket SoonNoon. Ambitionen är att bli Sveriges primära hattdestination.

En liten blå bok banade väg för Christopher Englindes tjugoåriga karriär i modebranschen. Som vd för Brothers har han tacklat allt från ägarbyte och pandemi till en pågående lågkonjunktur. Nu ska han se till att bolagets kostym växer och ta Whyred tillbaka till storhetsåren.

I juni förvärvade Altor Renewcells konkursade fabrik i Ortviken. Frågan är om den nya ägaren nöjer sig med förvärvet i norra Sverige. Riskkapitalbolaget ser stor potential inom återvinningsindustrin globalt.

Från sockersött sänghäng till barock stilkrock. Habits trendexpert Christina Bild har komprimerat de ledande trendbyråernas spaningar för höst- och vintersäsongen 2025/2026.

Habit har också intervjuat en av Londons mest inflytelserika modeprofiler, Ida Petersson – nyinvald styrelseledamot i Filippa K.

Trevlig läsning!
Kajsa Åström
chefredaktör

Läs e-tidningen här: Habit nummer 3 2024

Nyhetsrapporteringen på Habit.se har sommaruppehåll under veckorna 28, 29, 30 och 31.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078