23948sdkhjf

Ecco satsar på läder från avfall – tecknar nytt avtal

Spinnova och Ecco tecknar avsiktsförklaring för samriskbolaget Respin

Finska Spinnova, som utvecklar hållbara textilier, har tillsammans med den danska skotillverkaren Ecco tecknat en avsiktsförklaring kring framtida planer för deras gemensamma joint venture Respin. Det framgår av ett pressmeddelande.

Utvecklingsarbetet kring Respins läderbaserade fibrer från avfall har visat bra kvalitetsresultat under året. Ecco har framgångsrikt tagit fram en prototyp för skor som inkluderar fibrer från Respins pilotlinje som producerats med Spinnovas teknik. En produktlansering av Ecco, med fibrer producerade av Respin, förväntas ske innan slutet av det första kvartalet 2025.

Både Spinnova och Ecco ser stora möjligheter i att skala upp Respins produktionsvolym till en kommersiell nivå. Enligt avsiktsförklaringen är båda parterna överens om att skala upp verksamheten och kommer att arbeta tillsammans för att uppnå ett slutgiltigt beslut, senast vid utgången av det första kvartalet 2025, om hur man ska gå vidare med produktionsuppskalningen och kommersialiseringen av Respin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078