23948sdkhjf

Peak Performance kliver in på ny marknad: ”Blir en möteplats”

Efter Tyskland, Kina och Japan är det dags för det svenska outdoorbolaget att sin  första brittiska butik.

I dag, fredag öppnar det svenska outdoorvarumärket Peak Performance sin första butik i Storbritannien, närmare bestämt i området Covent Garden i London.

Ett perfekt läge för Peak Performance, enligt outdoorbolagets vd Sara Molnar som konstaterar att London, som redan har en världsledande position inom mode, har ett starkt växande outdoorcommunity.

– Vår förhoppning är att vår nya butik blir en mötesplats för Londons outdoorcommunity och en destination för internationella besökare, säger hon i en kommentar.

Förutom ett brett sortiment av produkter för vandring, mountain bike, trail running och skidåkning så kommer butiken, på 55 kvadratmeter även erbjuda reparationsservice och inbyte av begagnade varor.

Under 2023 gjorde Peak Performance en omfattande internationell satsning och öppnade butiker i Berlin, Innsbruck, Vancouver, Peking, Shanghai, Shenzhen och Yokohama.

Varje steg i bolagets kraftig tillväxtfas var noga avvägd för att växa på rätt sätt, för att behålla kärnan i Peak Performance som varumärke, berättade Sara Molnar i en tidigare intervju med Habit.

– Vi ser tillväxt på alla de marknader där vi är verksamma. Vi kan också se att de marknader där vi har lagt störst strategiskt fokus också är de marknader där vi har sett starkast tillväxt, vilket indikerar att vår strategi fungerar, sa hon då.


Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.05