23948sdkhjf

Konstnär skapar 18 skulpturer av Brixtols resttyger

Konstnären Mateas Pares har tilldelas Brixtol textiles stipendium för textilkonst.

I hans installation ”Heads” har han använt resttyger ur varumärkets produktion som tillsammans med vax har använts för att skapa skulpturerna.

– De 18 huvuden som utgör installationen pekar alla åt samma håll, som om man tittar på något, går mot något eller står uppradade. Jag ville fånga känslan jag har haft genom hela det här projektet och skapa en känsla av något delat, något gemensamt, säger Mateas Pares och tillägger:

– Jag tror alla hanterar den känslomässiga komplexiteten i vissa situationer där man finner sig själv pendla mellan känslor av bekräftelse och stolthet, och de existentiella känslor som uppstår när man försöker behålla sin integritet samtidigt som de behöver göra kompromisser för ekonomisk överlevnad. Installationen kan därför ses som en återspegling av installationen sig, säger Mateas Pares i en kommentar.

Brixtol textiles stipendium instiftade 2022 och delas ut vartannat år till en konstnär som ges möjlighet att skapa ett verk utifrån resttyger från varumärkets kollektioner.

Mateas Pares ”Heads” ställt ut på SKF/konstnärshuset på Smålandsgatan i centrala Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078