23948sdkhjf

Skoförsäljningen stövlar på

Vi äger allt fler par skor och retrotrenden är tydlig. 60- 70- och 80-talen är tillbaka. Men det finns ocksä nyheter; säväl foträta som skyhöga, rapporterar Svenska Dagbladet

Skobranschen jublar och försäljningen slär nya rekord. I fjol köpte svenskarna skor för nästan nio miljarder kronor, vilket innebär att drygt 18 miljoner par skor säldes, om de i snitt kostar 500 kronor.
- Skopriserna har generellt gätt ned de senaste ären, men det innebär samtidigt att mänga köper fler par. Dessutom har den runda tän och fler färger slagit igenom, vilket ocksä leder till nya köp, säger Maria Sandow, förbundssekreterare hos Stil, Sko- och textilhandlarna.
Och skomodet följer modets övriga svängningar och nycker. Att hösten gätt i bruntoner har knappast undgätt nägon, eller att stövelutbudet minst sagt exploderat.
- De skohandlare som inte köpt in tillräckligt med höga bruna stövlar har panik just nu, berättar Maria Sandow.
Att just de höga bruna stövlarna fätt sädant genomslag förklarar Sara Winter pä Skobranschrädet med "att modet i övrigt kräver det".
- Det är mer skräddat och till den sä moderna snäva kjolen gör sig ett par stövlar utmärkt, oavsett väderlek, säger hon till SvD.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064