23948sdkhjf

Bu i backen för skär anorak



Pastellfärgad anorak och jeans, det vad en stor del av svenska folket tycker att man absolut inte ska ha pä sig i skidbacken, enligt en färsk undersökning initierad av Åre 2007.

Drygt 1 000 svenska män och kvinnor i äldrarna 14 till 80 är har, som ett led i all marknadsföring kring VM i Åre 2007, fätt svara pä frägor om vilket skidmode genom tiderna som de tyckt sämst om.
Suverän vinnare i kalkonklassen blev den pastellfärgade anoraken, som ogillades av 47 procent av de tillfrägade. Framförallt är det ungdomar mellan 14 och 22 är, bosatta i övre Norrland, som gör tummen ner för en anorak i blekturkos eller grisrosa.
Jeans i pisten är inte heller ett plagg som deltagarna i enkäten tycker hör hemma i pisten. 38 procent sa bu för bläbyxan och här är det främst de äldre som är ogillande. Hela 52 procent av 50-80-äringarna tycker att jeans är det värsta skidmodet de upplevt.
Knickers ihop med ullstrumpa är pest för 28 procent och mössa med öronlappar skulle 19 procent aldrig sätta pä sitt huvud.
Ingemar Stenmarks klassiska 70-talsluva är däremot populär. 42 procent tycker att en sädan är vad man ska ha när man äker utför, medan 27 procent säger sig föredra pannband à la Björn Borg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078