23948sdkhjf

Edelkoort grundar designpris

Li Edelkoort och Philip Fimmano har grundat Dorothy Waxman Textile Design Prize som ska delas ut för första gången nästa år. Priset är en hyllning dels till Edelkoorts amerikanska agent och medarbetare Dorothy Waxman men också en hyllning till textila material och kvaliteter som enligt Edelkoort i bland går förlorad i dagens superkommersiella modevärld.
På torsdagen var Li Edelkoort på plats i Stockholm för att tala trender inför vår/sommar 2016. Samtidigt passade hon på att berätta om det designpris hon startat tillsammans med Philip Fimmano, Dorothy Waxman Textile Design Award som ska tilldelas en mode- eller textildesignstudent någonstans i världen som använder och arbetar med material på ett experiment- och lustfyllt sätt. Priset är en hyllning till textila material men också till just Dorothy Waxman som är Edelkoorts agent och kraften bakom Trend Union och Edelkoort Inc. i USA. Vinnaren får äran, möjlighet att synas via Edelkoorts kanaler samt 5 000 amerikanska dollar i prispengar. Priset är en del i Talking Textiles- initiativet. Läsa om initiativet och ansökan kan göras här .

En trendrapport från Edelkoorts anförande på temat Vanities kommer i Habit 1/2 2015 men redan nu kan vi avslöja att det talades om mycket vitt men även blått och grönt, kraftiga och tunga högkvalitativa material, inspiration från antiken och havet men också väntas klassiska barnmodeplagg influera vuxengarderoben. Lägg därtill fortsatt intresse för plisserat och draperat och enkla klassiska och rena plagg. På plaggnivå nämndes skjortan och Haremsbyxan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078