23948sdkhjf

Han tar över klubban hos Eurocommerce

Den europeiska handelsorganisationen Eurocommerce har utsett en svensk med gedigen erfarenhet av handelsbranschen och näringslivsfrågor till ny ordförande.
Kenneth Bengtsson har utsetts till ordförande för europeiska handelsorganisationen Eurocommerce och tillträder i mars nästa år. Eurocommerce representerar detaljhandeln, partihandeln och den internationella handelssektorn i Europa. Medlemmar är bland andra handelsorganisationer och företag från 31 länder. Huvudkontoret ligger i Bryssel.

Bengtsson har lång erfarenhet av handelsbranschen, han var koncernchef för ICA fram till 2012 och sitter i en rad styrelser hos flera svenska och nordiska handelsföretag. Han har även varit verksam som ordförande för Svensk Handel och ordförande för Svenskt Näringsliv.

– Jag ser fram emot att få bidra till att handelns frågor tar plats och flyttar fram positionerna inom EU. Jag kommer fortsätta utveckla det framgångsrika arbete som Eurocommerce bedriver med att möta de ekonomiska och politiska utmaningar som handelssektorn står inför, säger Kenneth Bengtsson i en kommentar till utnämningen.

Kenneth Bengtsson är vald på tre år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078