23948sdkhjf

Han är ny vd för Didriksons

Sportmodeföretaget Didriksons rekryterar vd från Asics.


Sören Andreasson och Johan Ekeroth.

Johan Ekeroth tillträder vd-posten på Didriksons AB i Borås den 1 januari 2015. Han kommer närmast från det japanska sportföretaget Asics, som försäljningsdirektör för Norden och Benelux-områdena.

Sören Andreasson lämnar vd-skapet och det operativa ansvaret efter 16 år, men kommer att vara kvar i företagets styrelse, samt som minoritetsägare.

– Under Sören Andreassons ledning har Didriksons gjort en fantastisk resa där företaget gått från en mindre aktör på i huvudsak den svenska marknaden till ett internationellt etablerat företag i 20-talet länder med en försäljning på cirka en halv miljard kronor. Dessutom har man förvaltat Didriksons över 100-åriga historia på ett förtjänstfullt sätt, vilket präglar både företagets kollektioner och image, säger Johan Ekeroth.

Didriksons AB ägs sedan ett år tillbaka av den norska investeringsfonden Herkules IV. Sverre Flåskjer, Partner i Herkules IV och styrelseordförande i Didriksons AB, säger om rekryteringen av Johan Ekeroth:

– När Didriksons AB nu går in i nästa fas med en ökad internationalisering bedömer vi att Johan Ekeroth har rätta kunskaper och erfarenheter att leda företaget. Under hans tid hos Asics har omsättningen fördubblats. Vi tror också att Johan passar bra in i Didriksons företagskultur.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078