23948sdkhjf

Fler butiker i Tyskland för Stadium

I höstas öppnade sportkedjan första butiken i Tyskland, centralt i Hamburg. I vår öppnar ytterligare en butik i staden.
I vår öppnar Stadium ytterligare en butik i Hamburg, i stadsdelen Altona.

– Hamburg som marknad liknar på många sätt den nordiska och passar oss bra. Vi ser att det finns möjligheter att fortsätta ta marknadsandelar och med en ny lokal i bra läge är vi redo att fortsätta vårt arbete med att inspirera Hamburgborna till ett aktivare liv, menar Karl Eklöf, expansionschef och vice vd.

Butiken som öppnade i höstas var en av tre finalister till utmärkelsenStore of the Year i Tyskland och uppmärksammades vid en gala i Berlin på tisdagskvällen. Bakom priset står tyska handelsorganisationen German Retail Association och sportkedjan var nominerade i klassen Out of Line. Stadium var de enda utländska bidraget av de totalt 12 nominerade finalisterna i de olika klasserna. Stadium ser kvinnor och familjer som sina centrala målgrupper, något som skiljer dem från andra sportkedjor i Tyskland. De första månaderna har gått över förväntan och Stadiums koncept med sport och sportmode till bästa pris och starka erbjudanden har mottagits väl.

Stadium har cirka 150 butiker i Sverige, Danmark, Finland och Tyskland. I koncernen ingår även specialkoncepten Stadium Ski och Stadium Outlet samt dotterbolaget Stadium Sports Camp. Omsättningen 2012/2013 låg på 6,1 miljarder kronor inklusive moms.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078