23948sdkhjf

CSR på New Waves agenda

Ett dotterbolag till New Wave Group lanserar hållbar och Svanenmärkt klädkollektion . Koncernen vill nu bli branschledande inom CSR.
New Wave Groups dotterbolag Hefa AB lanserar i vår en hållbar klädkollektion under varumärket Cottover för dam, herr och barn. Med kollektionen riktar sig koncernen både till profil- och yrkesmarknaden men även till detaljhandelsmarknaden. Hållbarheten består i att all bomull är ekologiskt odlad och Fairtrade-certifierad. Polyestern är tillverkad av återvunnet material, och hela produktionskedjan, från bomullsodling till färdigt plagg, är GOTS-certifierad. Därtill är produktionskedjan också anpassad efter Svanens miljö- och kvalitetskrav för produktion av textilier.

– Det känns oerhört roligt att få presentera denna kollektion. Det är ett stort steg för New Wave och min förhoppning är att det påverkar en hel bransch till högre ambitionsnivåer och att CSR-frågor flyttas högre upp på agendan hos våra konkurrenter. Lyckas vi med detta kan vi bidra till en positiv samhällsutveckling och på sikt ge 100 000-tals människor ett bättre liv, säger vd Torsten Jansson.

Säljstart sker inom de närmsta månaderna och första leveranserna når kunder under maj och juni månad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079