23948sdkhjf

Lindex ut ur Ryssland

Modekedjan ska stegvis stänga butikerna i Ryssland. Det framgår av ägarens Stockmanns bokslutskommuniké. Lindex har 19 butiker i Ryssland. Modekedjans försäljning ökade i januari.
Osäkra utsikter på detaljmarknaden i Ryssland gör att Stockmann även stegvis ska stänga Lindex 19 butiker i landet. Kedjan ska istället fokusera på att stärka verksamheten på huvudmarknaderna och expandera på övriga marknader. I mars öppnar första butiken Storbritannien, i London.

Lindex försäljning ökade enligt jämförbara valutakurser med 2,0 procent. Försäljningsökningen gäller samtliga marknader förutom i Baltikum och Ryssland. I euro minskade försäljningen med 5,6 procent.

För affärsområdet modekedjor, där Seppälä och Lindex ingår, minskade dock försäljningen med 2,8 procent i jämförbara valutakurser och i euro med 9,9 procent. Seppäläs jämförbara försäljning fortsatte att rasa, med 18,3 procent i januari och försäljningen i euro minskade med 31,7 procent. Stockmann har sålt Seppälä till vd:n men modekedjan ingår i koncernen fram till 1 april.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.084