23948sdkhjf

Nya sparåtgärder för Stockmann

2014 blev ett tufft år för Stockmann som nu inleder effektiviseringsprogram med målet att spara in 50 miljoner euro årligen.
Den negativa resultatutvecklingen ska vändas med ett nytt effektiviseringsprogram som bland annat innebär varuhusstängningar samt olika åtgärder för att minska kostnaderna och lagren. Samarbetsmodeller med varuleverantörerna ska ses över. Fyra varuhus ska stängas, tre ligger i Moskvaområdet i Mega shoppincenter, och ett ligger i finska Uleåborg. Varuhusen i Ryssland ska stängas innan utgången av 2016 medan kontraktet för varuhuset i Uleåborg går ut 2017. Verksamheten i Ryssland ska framgent fokuseras på två varuhus nära Moskvas centrum samt på varuhusen i S:t Petersburg och Jekaterinburg.

Varuhusverksamheterna ska även centraliseras med ett nytt distributionscenter som öppnar 2016. Personalminskningar i de varuhus där verksamheten fortsätter är inte planerade och koncernen räknar med att effekterna av programmet ska återspeglas i resultatet åtminstone i början av 2016. Total inverkan väntas bli tydlig i resultaten innan utgången av 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078