23948sdkhjf

Hopplöst i handeln

Låga förväntningar på nyanställningar och lönsamhet drar ned månadens Handelsbarometer som görs av Svensk Handel. I botten finns hotet om höjda arbetsgivaravgifter för unga.
Bland handlarna tror 42 procent att antalet anställda i detaljhandeln som helhet kommer att minska de kommande tre månaderna. Inte en enda handlare i panelen av butiksägare och chefer tror på en ökning. En historisk bottennotering för Svensk Handels Handelsbarometer. Var fjärde handlare tror på en negativ lönsamhetsutveckling i den egna butiken.

– Det är väldigt oroande besked från handlarna. Hotet om höjda arbetsgivaravgifter för unga lamslår anställningsviljan i handeln, säger Jonas Arnberg, chefsekonom på Svensk Handel.

Bland dagligvaruhandlarna är 86 procent intresserade av att införa nya tekniska lösningar för betalning i butik, visar barometern.

– Vi kommer att få se nya betallösningar vinna mark de närmsta åren. Det kan ge mervärde till både handlare och kund. Det är glädjande att handlarna vill haka på tåget, säger Bengt Nilervall, betalansvarig på Svensk Handel.

Av Camilla Myrsten
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094