23948sdkhjf

Ny riktning för Mexx

Nya ägarna till modebolaget Mexx, turkiska Eroglu Holding, håller på att rita upp framtiden för bolaget. Nya dotterbolag ska öppna i Norge och Finland. För Sverige väntar en agent- eller distributörslösning.
I februari förvärvade turkiska Eroglu Holding konkursade Mexx och nu ritas framtiden upp. De nya ägarna har bestämt att man ska öppna dotterbolag i Norge och Finland medan diskussioner förs för att hitta en agent- eller distributionsslösning för Sverige. Det uppger Sindre Standal som är ansvarig för Mexx Scandinavia AS.

– Efter att ha stått stilla i tre månader så är det mycket som ska på plats när det gäller varuleveranser för första halvåret 2015, och inte minst införsäljning för andra halvåret 2015, säger Sindre Standal till Habit.

Införsäljningen av höstens kollektioner väntas starta i slutet av april. Han uppger också att man har en dialog med kunderna om de önskar att få varor levererade för innevarande säsong eller inte. Alla varor kommer inte heller finns tillgängliga för leverans som planerat.

– Det kommer att ta lite tid innan vi får tillbaka den kontroll som vi vanligtvis har men från och med augusti 2015 bör vi ha full kontroll över varuleveranserna.

Det var i slutet av förra året som Mexx gick i konkurs då tidigare ägaren Gores Group inte önskade skjuta till mer pengar för att få den krisande modegiganten på fötter. Nya ägaren Eroglu Holding är stora både på produktion och retail med bland annat 600 butiker för Colin´s och enligt Sindre Standal har bolaget för avsikt att satsa långsiktigt på att återetablera varumärket Mexx i Europa. I april ska en uppdaterad strategiplan presenteras för hur bolaget ska göra för att förstärka koncepten för dam, herr och barn.

Läs mer om Mexx här , här och här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.129