23948sdkhjf

”Georgii Gustafsson dolde kostnader”

Nu framkommer nya uppgifter om varför Modebutikernas vd fick gå.
Den 16 mars slutade Jeanette Georgii Gustafson sin tjänst som vd för Modebutikerna. Anledningen var att att hon inte längre hade styrelsens förtroende. Som Habit har skrivit tidigare hade hon ”från eget bolag, med vinstintresse och utan styrelsens godkännande, fakturerat Modebutikerna för utbildningsverksamhet.” Jeanette Georgii Gustafson anser inte att hon gjorde något felaktigt.

I ett brev som Modebutikerna skickade ut till sina medlemmar före påsk framkommer det nya uppgifter om varför Modebutikernas vd fick gå. I brevet redogör Gabriel Duke , organisationens tillförordnade vd, för ytterligare fem punkter där Jeanette Georgii Gustafson ska ha handlat felaktigt. Bland annat står det att hon har ”överskridit budgeten för internutbildning och försökt dölja kostnaden i bokföringen.”

Jeanette Georgii Gustafson påbörjade en coachutbildning under hösten 2013 som hon låg utanför arbetstid, uppger hon för Habit. Hon påpekar också att det är den enda vidareutbildningen under hennes nästan 14 år som vd. Budgeten var 10 000 kronor medan utbildningen kostade 23 000.

– Jag har utbildat mig för mer än 10 000 kronor, men jag har inte försökt att dölja några kostnader, säger Jeanette Georgii Gustafson.

– För att inte överskrida budgeten lade jag halva utbildningssumman på internutbildning och den andra halvan på personalutbildning. Om man vill kalla det för att dölja kostnader så får man väl göra det, säger hon.

Bakgrund: ”Hon har fakturerat Modebutikerna för utbildningsverksamhet”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078