23948sdkhjf

H&M siktar på rättvisa levnadslöner

Transparens längre ner i produktionskedjan och rättvisa levnadslöner till strategiska leverantörer senast 2018, rapporteras i en ny hållbarhetsrapport från H&M.
För att öka transparensen ytterligare ska H&M offentliggöra underleverantörer längre ner i värdekedjan. Det är de viktigaste spinnerierna som nu lyfts fram i den offentliga leverantörslistan. Det framkommer i H&M:s 13:e hållbarhetsrapport.

Även arbetet för rättvisa levnadslöner framhålls:
– Just nu testar vi den så kallade Fair Wage-metoden, som utvecklats av Fair Wage Network, i tre modellfabriker. Även om det fortfarande är tidigt kan vi se lovande resultat från den första fabriken. Vi tar med oss dessa lärdomar och siktar på att skala upp detta till alla våra strategiska leverantörer senast 2018, säger Karl-Johan Persson, vd på H&M, i ett pressmeddelande.

Antalet produkter som är tillverkade av återvunna fibrer från kedjans insamlade plagg ska öka med minst 300 procent innan året är slut. Hittills har klädinsamlingsinitiativet resulterat i 13 000 ton textiler, vilket motsvarar 65 miljoner t-shirts.
Därtill lovar företaget att endast använda förnyelsebar energi där det är möjligt från och med i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094