23948sdkhjf

WeSC ökade försäljningen

Street- och sportmodeföretaget WeSC ökade försäljningen under årets första kvartal. Modebolaget tillstår dock att ökningarna kommer från blygsamma nivåer.
Modebolagets försäljning ökade under årets första kvartal och försäljningsökningarna gäller egna butiker och distributörsdrivna enheter. I de svenska butikerna ökade försäljningen med 30 procent jämfört med i fjol. Även de distributörsdrivna beskrivs i ett pressmeddelande ha haft en god försäljningsutveckling. En stark genomförsäljningen har lett till att omgåendeförsäljningen till befintliga kunder ökat med 70 procent jämfört med samma period 2014.

– Ökningarna kommer visserligen från blygsamma nivåer men vi ser en tydlig trend just nu. En bra genomförsäljning i butik är inte bara positiv för innevarande period, det är en av nycklarna till förbättrat orderläge och försäljning för kommande säsonger. En bra genomförsäljning leder även till att vi på sikt kan förbättra marginalerna och därmed lönsamheten, säger Johan Heijbel, vd WeSC i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062