23948sdkhjf

Vill samla in fem ton förbrukade kläder

Den 17 april uppmuntras kunderna att lämna in gamla uttjänta plagg till H&M i stället för att slänga dem i soporna. Målet är att samla in fem ton förbrukade kläder och textilier på en dag.


Redan 2013 lanserade H&M, som första modeföretag i världen, sitt globala klädinsamlingsinitiativ. Kedjan vill sprida kunskap om hur det är möjligt att ge förbrukade textilier nytt liv. Så mycket som 95 procent av alla kläder och textilier som hamnar i soporna kan återanvändas eller återvinnas. I februari 2014 lanserade H&M de första plaggen innehållande återvunna textilfibrer från klädinsamlingsinitiativet.

– Vi hoppas att textilåtervinning ska blir lika naturligt som att panta burkar. Då kommer förhoppningsvis vår långsiktiga ambition om att återanvända och återvinna alla textilfibrer till nya fibrer bli möjligt i framtiden, säger Henrik Lampa, ansvarig för miljöfrågor på H&M:s hållbarhetsavdelning.

De som lämnar in sina förbrukade textilier till H&M under klädinsamlingsdagen får som tack dubbla värdekuponger á 50 kr för varje inlämnad påse. Det är max 4 kuponger per person som gäller under dagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063