23948sdkhjf

Börsnovis lägger in högre växel i Tyskland

Lexington Company ökar sin ägarandel i den tyska distributören Fifth Season. En aggressivare satsning i Tyskland, Schweiz och Österrike blir därmed möjlig.
Genom en riktad nyemission har Lexington förvärvat en aktiemajoritet på 68 procent (tidigare 49 procent) i det tyska distributionsbolaget Fifth Season GmbH som Lexington har haft ett samarbete med sedan 2004. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Lexingtons ambition att öka försäljningen i den digitala kanalen gör att bolaget även tar över driften av den tyska webbshopen genom ett nytt dotterbolag, Lexington Sales Company GER GmbH.

Tyskland är Lexingtons fjärde största marknad med 160 återförsäljare för Lexingtons Home-sortimet. Genom det ökade ägandet i distributionsbolaget ska Lexington nu lansera kläder samt öppna den första Lexington Concept Store i Tyskland.

Även Schweiz och Österrike, där det i dag finns 40 återförsäljare, är marknader där bolaget vill växa. I år och under nästa år kommer klädsortimentet att lanseras.

Efter ägarökningen i Fifth Season GmbH byter bolaget namn till Lexington Central Europe GmbH och konsolideras i Lexington-koncernen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125