23948sdkhjf

1 350 jobb ska bort hos Stockmann

Koncernens nye vd Per Thelin utökar besparingsprogrammet. Totalt rör det sig nu om 1 350 personer som mister sina arbeten.
Som Habit tidigare har rapporterat ska finska Stockmann spara 50 miljoner euro och stänger därmed varuhuset i Uleåborg senast i början av år 2017. Även de tre varuhusen i Mega-shoppingcentumen i Moskva ska stängas, vilket sker före årsskiftet 2016. Sammanlagt berörs cirka 930 personer, 230 anställda i Uleåborg och 700 i Moskva.

Nu meddelar Stockmann att bolaget även kommer att omstrukturera sina stödfunktioner i Finland och Ryssland, vilket kommer att beröra upp till 420 personer i Finland och Ryssland i år och under nästa år. I Finland kommer besparingarna att gälla högst 260 personer. ”Minskningen förverkligas huvudsakligen genom att inte förnya tidsbundna arbetskontrakt samt genom uppsägningar”, skriver bolaget.

– De planerade minskningarna är beklagliga men nödvändiga för att igen göra Stockmann lönsamt. Vårt mål är att genomföra förändringarna på ett rättvist och ansvarsfullt sätt för våra anställda, skriver Per Thelin i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062