23948sdkhjf

Stororder till Kwintet

Yrkesklädesföretaget ska leverera fältkläder till Försvarets Materielverk, FMV. Värdet uppgår till 40 miljoner kronor.
Boråsbaserade Kwintet Group, via Kwintet Solutions, har fått order på att leverera stridsuniformer till Försvarets Materielverk (FMV). Första leverans sker hösten 2015 och avtalet är giltigt i två år med möjlig förlängning i ytterligare fem år. Värdet under kontraktsperioden beräknas till 40 miljoner kronor.

Beställningen gäller i huvudsak fältbyxor och fältjackor i kamouflagegrönt, Fältuniform 90 och Fältuniform 90 Pansar, samt Sjöstridsuniform 93 i blått. I dagsläget används uniformstyperna av 15 000 soldater.

– Kwintet Solutions har lång erfarenhet av att utveckla och tillverka kläder som klarar svåra påfrestningar i utsatta miljöer. I samband med denna upphandling har vi arbetat långsiktigt och målmedvetet för att bland annat tagit fram material som motsvarar de höga krav som ställs, säger Jessica Karlenström, Key Account Manager på Kwintet Solutions.

Till Kwintet hör varumärken som Fristads Kansas, Hejco, Martinson, A code, Bragard, Wenaas & Lafont och bolaget ägs av IK Investment Partners.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157