23948sdkhjf

Modehandeln tog revansch i april

Aprilsiffrorna blev en revansch efter modehandelns svaga siffror i mars. Försäljningen av kläder i fackhandeln ökade med 2,8 procent jämfört med samma månad förra året, visar Stilindex från Svensk Handel.


Motsvarande siffra för försäljningen i skobutikerna visar en ökning på 2,5 procent. Hittills i år, januari-april, har försäljningen av kläder ökat med 1,6 procent. Skoförsäljningen har ökat med 0,9 procent. Försäljningen av kläder som säljs via e-handel ökade med 5,0 procent i april, och hittills i år har försäljningen ökat med 6,0 procent.

– April blev, som vi förutskickade, en bra månad för både kläd- och skohandeln, vilket revanscherar mars svaga siffror. För att få en rättvisande bild av försäljningen bör alltid mars och april slås ihop, bland annat beroende på att påsken infaller olika från år till år, säger Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil. Efter en bra marsförsäljning fortsatte e-handeln att öka, och landade på en tillväxt om 5 procent i april. Detta betyder att försäljningen har ökat med knappt 6 procent hittills i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078