23948sdkhjf

Kwintet blir Fristads Kansas

Det är en global storspelare i segmentet yrkeskläder som nu byter namn och satsar på Västsverige.
Yrkesklädesföretaget Kwintet möter nu en rad nyheter. Nya ägare, efter IK Investment Partners, blir danskarna Mikael Hauge Sørensen och Christian Dyvig.

Michael Hauge Sørensen har bland annat varit operativ chef för Ecco och var huvudarkitekten bakom skobolagets expansion i Asien. Christian Dyvig är investerare i Kompan och FIH och medlem i flera styrelser.

I samband med ägarbytet flyttar huvudkontoret från Malmö till Borås.

I Kwintets varumärkesportfölj finns varumärken som Fristads Kansas, Acode, Hejco, Martinson, Wenaas och Bragard. En del av nyordningen blir också namnbyte på huvudbolaget till Fristads Kansas, något som ska lyfta fram varumärkenas roll.

– Vi har genomfört ett flertal aktiviteter genom åren med syfte att öka service och konkurrenskraft vilket vi ser resultatet av genom en positiv försäljningsutveckling. Att byta koncernnamnet till Fristads Kansas stärker oss ytterligare, säger Kwintet Sveriges vd Stefan Dinér till Tekos nyhetsbrev.

I början av året flyttade Kwintet lager och inköpsorganisation från Odense i Danmark till Borås och Landvetter. Nu flyttas också koncernens huvudkontor från Malmö till Borås där man har omfattande verksamhet och många kunder.

– Genom att flytta vårt huvudkontor till den ort där vi har vår största verksamhet kommer vi närmare våra kunder och blir mer effektiva. Vi har medvetet gjort en satsning på Västsverige eftersom vi redan har betydande verksamhet här. Det känns också särskilt roligt att just textilklustret i Borås blir ett tydligare centrum för vår verksamhet eftersom Fristads grundades här i trakten, säger Anders Davidsson, Kwintets koncernchef, till Teko.se.

Kwintet är Europas största leverantör av yrkes- och profilkläder. Koncernen driver verksamhet i mer än 20 länder och har tre egna produktionsanläggningar.

Kwintet omsätter cirka 500 miljoner euro och har cirka 2 000 medarbetare.
Ylva Åkesson/Dagens Handel
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094