23948sdkhjf

Holknekt in i ny butikskedja

Första butiken för nya Another Nest har öppnat i Kristianstad. Ytterligare fem butiker ska öppna innan årsskiftet i södra Sverige. Ambitionen är att bli en ledande multibrandkedja för målgruppen familj. I styrelsen sitter bland andra modeentreprenören Per Holknekt.
Första butiken för nya butikskedjan Another Nest har öppnat i Galleria Boulevard i Kristianstad och planen är att öppna ytterligare fem butiker i södra Sverige innan årsskiftet. Därefter väntar etableringar på fler orter över hela landet.

Butikskonceptet har tagits fram av Ulrika och Staffan Bergqvist som bland annat ligger bakom butikerna Kid & Friends och som sedan 2013 även driver herrbutiken The Uniform vars grundare, Michael Gustavsson, även finns med i gruppen kring det nya butikskonceptet. Huvudägare är Staffan Bergqvist. I sortimentet finns kläder för dam, herr och barn samt inredning. Varumärkesmixen ska bestå av externa men även egna varumärken.

I pressmeddelandet skriver bolaget att ”Sverige har urvattnats på starka rikstäckande multibrandkedjor för etablerade varumärken och just nu är bästa tidpunkt att fylla det tomrummet. Det finns stora tillväxtmöjligheter inom målgruppen familj och utrymme på marknaden för ett nytt, unikt och oväntat koncept”.

Per Holknekt och Klas Erixon har plockats in i styrelsen och vd för Another Nest är Marja Olander. Ett tillskott av aktieägarkapital genom en förestående emission ska öka bolagets möjligheter att bland annat etablera nya butiker.

Förutom fysiska butiker ska det även finnas en webbutik.

– Jag är en extrem tävlingsmänniska och vill hela tiden bara bli bättre, vinna större segrar. Att kliva på Another Nest känns som ett klokt och spännande beslut och timingen är lika god som affärsidén lysande. Min senaste moderesa gick från ”några tomburkar och 9 spänn” till börsen och ett toppvärde om ca 1,2 miljarder kronor på bara 5 år. Jag ser fram emot att skjuta till min mångsidiga erfarenhet från 30 år i modeindustrins alla hörn. Jag undrar redan lite vad jag ska ha på mig när vi ringer i klockan och inom en snar framtid hämtar vår första utmärkelse, säger Per Holknekt i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078