23948sdkhjf

Förvärv i köpcentrumbranschen

Citycon förvärvar norska köpcentrumaktören Sektor Gruppen.
Sektor Gruppen som nu förvärvas av Citycon är Norges näst största köpcentrumägare och förvaltare. Efter transaktionen ingår 55 köpcentrum i Norden och Estland i Citycons portfölj med en total uthyrningsbar yta om 1,4 miljoner kvadratmeter. I Sektor Gruppens bestånd ingår sammanlagt 34 köpcentrum, varav 20 är hel- eller majoritetsägda, fyra minoritetsägda, två hyrda och åtta förvaltade.

– Vi är mycket glada över detta förvärv som gör vår nordiska etablering fullständig. Det är ett tydligt steg mot vårt mål att bli det mest kända varumärket bland de nordiska och baltiska köpcentrumen. Sektor är strategiskt sett ett perfekt komplement till vår portfölj. Det är erkänt som ett välskött företag med en imponerande utveckling, bra fastigheter och erfaren ledning, säger Marcel Kokkeel, vd för Citycon.

Köpesumman uppgår till cirka 1,47 miljarder euro och Citycon ökar nu närvaron i hela den nordiska regionen. Värdet på de totala tillgångarna ökar med närmare 50 procent, från 3,4 miljarder euro till 4,9 miljarder euro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079