23948sdkhjf

De är klara för Kompassen

Omgörningen av Kompassen i Göteborg är i full gång. Den före detta gallerian byggs om rejält. Och fasaden kommer att täckas av kristall.
I korsningen av shoppinggatorna Kungsgatan och Fredsgatan byggs det om. Fasaderna byggs om, butikerna får nya lägen och entréer från gatan.

Fasaden ska kläs i 5 700 bärnstensfärgade, handblåsta fasadblock i kristall gjutna för hand på Målerås glasbruk i Småland.

Allt beräknas står klart våren 2016.

– Vi kommer att få något som helt saknas i Göteborg. Det blir butikslokaler med riktigt stora skyltfönster som sträcker sig från gatunivå och en våning upp. Vi kommer att flytta ut fasaderna och bygga bort de gamla arkaderna, säger Kristina Petterson Post, regionchef, Vasakronan Göteborg.

Några butiker som är klara för Kompassen är Condeco, Solo, Carlings, Levis, Jc, Sats och Hälsosushi. Flera av dem öppnar med nya koncept.

Vasakronans ombyggnad av Kompassen är ett led i fastighetsbolagets handelssatsning i Göteborg. Sedan 2011 har Vasakronan jobbat för att utveckla cityhandeln i staden och gatustråken längs Fredsgatan, Drottninggatan och Kyrkogatan. Arkaden har renoverats och kvarteret Perukmakaren mitt emot NK har danats om.

– Eftersom vi är stora på handel i centrala Göteborg har vi också stora möjligheter att påverka människors upplevelse av city. Både tillsammans med andra men också på egen hand. Målsättningen är att utveckla citykärnan till en plats där människor och företag trivs och vill vara, säger Kristina Pettersson Post.
Ylva Åkesson/Dagens Handel

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078