23948sdkhjf

Footway till börsen

E-handelsaktören listas i sommar på Nasdaq First North och fyller på kassan rejält med 130 miljoner kronor.
E-handelsaktören styrelse har för avsikt att ta skohandlaren till First North och en listning ska bli verklighet i sommar senast i juli. Footway Groups styrelse avser att ge ut preferensaktier motsvarande cirka 80 miljoner kronor och därefter lista dessa preferensaktier på Nasdaq First North. I samband med listningen får bolaget in ytterligare runt 300 aktieägare.

Bolaget genomförde nyligen en nyemission av stamaktier om 50 miljoner kronor där de befintliga ägarna bland andra eEquity, Stiftelsen Industrifonden, Northzone Ventures VII L.P. samt Rutger Arnhults M2 Capital Management AB gick in. Pengarna ska användas för utvidgning och fördjupning av produktsortimentet.

– Nästa fas i Footways resa handlar om att kapitalisera på vår position och våra styrkor. Vi ser en stark ökning av efterfrågan från våra kunder, delvis drivet av sammanslagningarna vi gjort, men även som resultat av ett generellt starkare konsumentintresse för e-handel. Till hösten ökar vi tillväxttakten markant, säger vd Daniel Mülbach i en kommentar.

Footway grundades 2010, lanserades 2011, och har bland annat expanderat genom förvärv. För ett och ett halvt år sedan köptes Brandos och bolagets intäkter uppgick 2014 till 222 miljoner kronor vilket motsvarande en årstillväxt om 151 procent. Förlusten för helåret 2014 uppgick till 39 miljoner kronor vilket enligt bolaget primärt härrör till omstruktureringskostnader i samband med integrationen av det förvärvade bolaget Brandos.

Bolagets beräknade omsättning för 2015 är 280 miljoner kronor och ett plusresultat.

Footway har idag cirka 35 anställda med kontor i Kista i Stockholm och cen­trallager i Helsingborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062