23948sdkhjf

Guldknappar till Filippa K och Happy Socks

Nina Bogstedt och Happy Socks grundare Viktor Tell och Mikael Söderlindh förärades Damernas Världs pris Guldknappen i lördags. Läsarnas pris gick till Maria Westerlind.
I lördags delade tidningen Damernas Värld ut modepriset Guldknappen. I år tillföll priset Nina Bogstedt och Filippa K där hon är chefdesigner. Modeföretaget Filippa K föräras priset för andra gången, 1997 tilldelades grundaren Filippa Knutsson en Guldknapp.

Juryns motivering lyder;

”Genom att utveckla, förädla och förvalta en stil synonym med svenskt mode har årets vinnare bevisat att konsekvens och hållbart engagemang lönar sig i längden. Creative director Nina Bogstedt har lyckats med den storslagna bragden att se till att Filippa K tilldelas Damernas Världs Guldknappen för andra gången i historien.”

Priset Guldknappen Accessoar gick i år till Happy Socks.­

Det är en fantastisk känsla att få den här uppskattningen efter allt hårt jobb vi har lagt ner sedan 2008. Det här är en speciell tid för oss då vi utvecklar och expanderar varumärket med nya segment som underkläder, dressade strumpor och sportstrumpor. Så det känns som att priset kommer helt rätt i tid, som en uppmuntran inför framtiden. Det är också en viktig milstolpe att få det här erkännandet på hemmaplan efter all internationell uppmärksamhet, säger Viktor Tell, Kreativ chef på företaget i en kommentar.

Läsarnas pris gick till modedesignen Maria Westerlind.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094