23948sdkhjf

Boråsföretag skänker miljonbelopp

19 företag i Borås har lagt 100 000 kronor vardera för att hjälpa flyktingar. Initiativet är också en uppmaning till omgivningen att bidra.
I en debattartikel i Borås Tidning uppmanar 19 Boråsföretag allmänhet och företag i regionen att skänka pengar till FN:s flyktingorgan UNHCR. Var och en av dessa företag har skänkt 100 000 kronor.
Joakim Hedin, vd på Bockasjö, är initiativtagare till insamlingen. Under måndagen drog han igång rundringningen tillsammans med kollegan Paul Frankenius. Han berättar för Borås Tidning att efter bara en timme hade de samlat ihop en miljon kronor.

Delar av debattartikeln lyder:
”I denna entreprenörsdrivna region finns tusentals företag med hjärtat på rätta stället, för att inte tala om de över 100 000 invånarna bara i Borås kommun. På sikt kommer det säkert att behövas kläder, mat och husrum. Men i det akuta skedet handlar det om pengar. Vi har idag lagt grundplåten, nu är det fritt fram att fylla på efter bästa förmåga. Inget bidrag är för litet. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Och kanske kan vi tillsammans även inspirera andra städer att göra något liknande?

Det finns en enorm styrka i att kraftsamla på bred front. Vi hoppas att en hel stad ska kunna enas för att mildra vår tids största flyktingkatastrof. Och det handlar inte om en kapplöpning i godhet. Det är allvar.

Känner ni vad vi känner? Då är det dags att agera nu! Tillsammans kan vi göra skillnad. Insamlingens bankgironummer 5026-5669 som står i Borås Tidnings namn är öppet i sju dagar, men det finns ingen anledning att vänta. Varje timma räknas.”

De 19 medverkande företagen är:

Anders Halvarsson

Ellos Group AB

Bosse Johansson

Swedbank Sjuhärad AB

Ebba Swegmark

Vevgatan Holding AB

Göran Bille

Gina Tricot AB

Hanna Lassing

Simonsland Förvaltning AB

Hans Davidson

Eton AB

Håkan Palmborg

Borås Tidning AB

Jacob Torell

Next Step Group AB

Joakim Hedin

Bockasjö AB

Julia Nergården

Mjöbäcks Entreprenad AB

Lars Angwald

Cernera Fastigheter AB

Lars Johansson

Brunngård Group AB

Niklas Hedin

Centiro Solutions AB

Patrik Ivarsson

Järngrinden AB

Peder Ekberg

Silvent AB

Reimar Westerlind

ACG Gruppen AB

Ulf Öjerklint

Gärde Wesslau Advokatbyrå AB

Sara Bergström

Frankenius Equity AB

Åke Björsell

Björsell Agenturer AB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063