23948sdkhjf

Quicksilver rekonstrueras

Den amerikanska grenen av det globala sportmodevarumärket Quicksilver ska rekonstrueras efter konkurs. Rekonstruktionen av Quiksilver gäller enbart för den amerikanska marknaden. Varumärket och de två andra etiketterna som ingår i koncernen, DC Shoes och Roxy, ligger i Europa i egna bolag som inte påverkas alls av rekonstruktionen.
Quicksilver i USA har gått i konkurs och ska rekonstrueras, skriver Bloomberg news. Enligt uppgift ska företaget nu backas av Oaktree Capital Management som även har stora intressen i konkurrenten Billabong International Ltd. och som nu enligt uppgift går in med 175 miljoner dollar för att rädda bolaget. Fallande försäljning uppges vara anledningen till konkursen som endast gäller det amerikanska bolaget. Quicksilver ska även fortsätta att stänga butiker i USA. Varumärket grundades 1973 i Australien.

Rekonstruktionen av Quiksilver gäller enbart för den amerikanska marknaden. Varumärket och de två andra etiketterna som ingår i koncernen, DC Shoes och Roxy, finns i egna bolag i Europa.

–För den svenska marknaden handlar vi allt från de europeiska bolagen och rekonstruktionen påverkar alltså inte den svenska marknaden eller övriga marknader i Europa. Tvärtemot vad som händer i den amerikanska delen av bolaget med negativ utveckling på börsen går de europeiska och asiatiska delarna av bolaget bra. Vi har under lång tid distribuerat varumärket DC Shoes och vi har för våren 2016 även plockat upp Quiksilver och Roxy, säger David Olsson, marknadsansvarig på SkateOut som distribuerar varumärkena i Sverige till Habit.

Han meddelar att Quiksilver och Roxys införsäljning för kommande vår har gått långt över förväntan.

– Det finns ett stort intresse för varumärkena och i vår börjar de säljas via både nya kedjor och core-butiker där de inte funnits på några år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078