23948sdkhjf

Ny stadsdel utanför Göteborg växer fram

BUTIKSNYTT Ett tjugotal butiker planeras att öppna i Nya Hovås. Först ut är två etablerade handlare.
Tio minuter från Göteborg byggs Nya Hovås, en så kallad blandstad, en stadsdel där boende, service och handel blandas. Ett tjugotal butiker planeras att öppna i området som när det står klart även ska rymma 1 300 bostäder och drygt 900 arbetsplatser.

I veckan öppnar områdets två första butiker. Skobutiken Yoko Yap, som ägs av fjärde generationen skohandlare, Cecilia Kjellberg Elm och Helena Tillman. Duon driver också Yoko Yap på Östra Hamngatan i centrala Göteborg.

Barnklädesbutiken Rebel Kids flyttar från Frölunda Torg till Nya Hovås.
– Villkoren för att driva butik i ett köpcentrum har blivit allt tuffare med åren, med långa öppettider alla dagar i veckan och krav på gemensam marknadsföring. Möjligheten att få påverka mer är det som lockar ut oss till Nya Hovås. Vi vill kunna vara i butiken själva och träffa våra kunder, men tidigare har dagarna blivit för många och för långa, säger Rebel Kids ägare Mimmi Rosenkvist och Karoline Renström, i ett pressmeddelande.

Butikerna som öppnar i Nya Hovås är så kallade Small shops. Butiksytorna blir mellan 100 och 200 kvadratmeter och ska vara ett komplement till dagens köpcentrum med volymhandel i fokus.

Byggnationen beräknas pågå till 2024. Stadsdelen förväntas upplevas som färdig till 2020.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063