23948sdkhjf

Hållbart butikssamarbete för Isbjörn

I veckan nyinvigs en second hand-butik för sportartiklar i nya lokaler i Sickla Köpkvarter i Stockholm. En ny samarbetspartner är Isbjörn. I höst öppnar Sport Recycling webbutik och tar därmed satsningen utanför Stockholm.
På fredag öppnar second hand-konceptet Sport Recycling, med sportutrustning och konfektion, i nya lokaler i Sickla Köpkvarter i Stockholm. Barnklädesvarumärket Isbjörn har inlett ett samarbete med butiken och ska sälja begagnade men i begränsad upplaga även nya kläder från varumärket i butik.

- Isbjörn arbetar efter strategin 4R - Reduce, Recycle, Repair och Reuse. Det innebär att vi måste se till vikten av att minska antalet produkter vi producerar. Återvinna det vi har köpt, exempelvis genom att låta kläderna gå i arv eller sälja dem vidare. Det är anledningen till att vi har tre namntaggar i våra kläder. Vi behöver också bli bättre på att laga det vi har så att inte slit- och släng-mentaliteten ärvs vidare till nästa generation. I första hand lagar vi plagg som kommer i retur. Vår filosofi går därför helt hand i hand med Sport Recycling och vi ser fram emot att utveckla detta samarbete vidare, säger Maria Frykman Forsberg, vd för barnklädesvarumärket.

Sport Recycling startar webbutik under hösten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063