23948sdkhjf

Fantasieggande mode på Liljevalchs

I morgon fredag öppnar den framåtblickande modeutställningen Utopian bodies – fashion looks forward på Liljevalchs i Stockholm. Den dyraste satsningen i museets historia.

H&M med ett av sina bidrag i rummet om hållbarhet.

Museichefen Mårten Castenfors är påtagligt stolt när han hälsar en liten skara inbjudna välkomna till en första titt på höstens modesatsning på Liljevalchs i Stockholm. En utställning som bygger på elva olika teman som förenas i visioner om framtidens mode. Konsthallen har byggts om till i det närmaste oigenkännlighet. Fram träder rum om teknologi, kärlek, genus, hållbarhet, och så vidare. Utställningen som innehåller 200 föremål av svenska och internationella designer, är, enligt Castenfors utsago, den största och dyraste i museets historia.

Sofia Hedman har skapat utställningen, tillsammans med sin partner Serge Martynov.
Hur skulle du beskriva utställningen?
– Vi har målat upp olika världar. Vi visar hur tvärvetenskapligt mode kan vara. Vi sträcker oss från kärlek och teknologi till hållbarhet, säger Sofia Hedman till Habit.
Vad är du mest stolt över?
– Bredden. Att vi har samlat verk från elever, svenska och internationella designer i utställningen.
Utställningen rymmer plagg, skulpturer, bilder och videor. Här finns också specialtillverkade plagg av 16 svenska designer. Sofia Hedman berättar att arbetet med utställningen har pågått i snart två år.


Utställningens skapare Sofia Hedman

Utopian bodies – fashion looks forward håller öppet till 7 februari 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095