23948sdkhjf

Ännu tid att se över system

Även Handelsanställdas förbund ser en ökad risk för rån och oroas över säkerhetsrutinerna. Särskilt när antalet rån med skjutvapen har ökat.
För de handlare som saknar slutna kontanthanteringssystem eller som inte har kontantfria butiker eller kassor kommer rånrisken att öka ytterligare, skriver fackförbundet i ett pressmeddelande. Men för dem som ännu inte har hunnit installera nya system finns det fortfarande tid.

– Säkerhetsproblemet kommer att öka i takt med att fler sedlar kommer ut i handeln och ju närmare vi kommer datumet då de gamla sedlarna blir ogiltiga. Därför finns fortfarande tid för de handlare som vill säkra upp sina kontanter genom att installera slutna kontanthanteringssystem eller införa kontantfri handel, säger Krister Colde , arbetsmiljöombudsman på Handels.

Handels påpekar att sedelbytet sker samtidigt som antalet rån med skjutvapen har skjutit i höjden. Ökningen är nästan 50 procent jämfört med motsvarande period förra året. Vilken period som avses framgår inte av pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063