23948sdkhjf

Sverige satsar miljoner i Bangladesh

I helgen undertecknades ett samarbetsavtal mellan Sverige, Bangladesh och internationella arbetsorganisationen ILO. Avtalet som skrevs under i New York syftar till att förbättra arbetsvillkoren i textilindustrin i Bangladesh.
I helgen undertecknade den svenska regeringen ett avtal, som är en del av projektet A Global Deal, som ska syfta till att förbättra arbetsvillkoren för textilarbetarna i Bangladesh och främja fackliga anslutningar och arbete.

Biståndsminister Isabella Lövin undertecknade avtalet under överinseende av bland andra statsminister Stefan Löfven, statssekreteraren i Bangladeshs arbetsmarknadsministerium Mikhail Shipar och ILO:s generaldirektör Guy Ryder.

– Alla parter vinner på att fackliga rättigheter respekteras och att anständiga arbetsförhållanden upprätthålls. Arbetstagarna får större inflytande och delaktighet på sin arbetsplats. Arbetsgivarna får mer kvalificerad personal och kan öka produktiviteten. Samhället slipper kostnader för ohälsa, dödsfall, och sociala konflikter. Det handlar om att konkurrens ska ske på lika villkor och med respekt för mänskliga rättigheter, säger statsminister Stefan Löfven i ett pressmeddelande.

Sverige satsar 45 miljoner kronor som ILO ska använda för att genomföra förändringsarbete i textilindustrin i Bangladesh som i dag sysselsätter fyra miljoner människor. Majoriteten är kvinnor och det är deras intressen som ska stå i fokus för satsningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078