23948sdkhjf

Handel – hett för nystart

Handeln är en bransch som lockar entreprenörer. Under andra kvartalet i år var handeln en av de sektorer där det startades flest nya företag. Det visar färsk statistik från Tillväxtanalys.
Överlag minskade antalet nystartade företag i Sverige under perioden april-juni. Under senvåren startades 16 620 företag, vilket innebär en minskning med 6 procent jämfört med samma period året före. Men handeln var ändå relativt sett ett av glädjeämnena, som ingående i branschgruppen ”Handel (parti- och detalj) inkl. handel och service gällande motorfordon” i Tillväxtanalys statistik.

– Fördelat efter branscher startades flest av de nya företagen, 14 procent, inom deb gruppen, säger Lars Sundell, statistiker på Tillväxtanalys.

Överlag startades flest nya företag i Stockholms län, vilket innebär att 32 procent av de nya företagen startades där.Bland enskilda näringsidkare uppgick antalet företag startade av kvinnor till 41 procent.Under hela första halvåret i år minskade antalet nystartade företag med 2 procent jämfört med föregående år.

Tillväxtanalys är en statlig myndighet under Näringsdepartementet, som har regeringens uppdrag att analysera och utvärdera svensk tillväxtpolitik.

Dagens Handel/ Ylva Åkesson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094