23948sdkhjf

Polarn o Pyret i hyrestvist

RNB, Retail and brands, har hamnat på kant med hyresvärden Unibail Rodamco om hyresnivåer och ligger för närvarande i tvist om Polarn o Pyret-butiken i Täby centrum.
Köpcentrumoperatören försöker genom en domstolsprocess i Attunda tingsrätt få Polarn o Pyret att lämna lokalen, det framgår av handlingar i Attunda tingsrätt som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

Hyreskontraktet sades upp i februari 2014 och ska i november upp till muntlig förberedelse inför en senare huvudförhandling.

– Vi har haft en tydlig uppfattning att det är en ogiltig uppsägning, och i och med det har vi tagit ställning juridiskt. Tvisten har uppstått som en följd av det, säger Magnus Håkansson , vd för RNB, som hoppas på att få fortsätta sälja barnkläder till norra Storstockholm genom butiken i Täby Centrum.

I ett annat av Unibail Rodamcos Stockholmsköpcenter, Solna centrum, har Polarn o Pyret nyligen stängt butiken efter havererade hyresförhandlingar, som dock inte gick till någon domstolstvist.

– Vi ersätter den inom en dryg månad med en ny butik i Mall of Scandinavia, så det var en mindre fråga för oss att stänga i Solna Centrum, säger Magnus Håkansson.

I Unibail Rodamcos tredje Stockholmsköpcenter, Nacka forum, har RNB efter strandade förhandlingar flyttat butiken till närbelägna och konkurrerande Värmdö centrum (som ägs av det brittiska fastighetsbolaget Rockspring).

RNB:s Brothersbutiker – som finns i köpcentrumen i Nacka och Solna – berörs inte av tvisterna, enligt Magnus Håkansson, som förklarar det med att hyreskontrakten där har en annan löptid än Polarn o Pyret-kontrakten.
Nyhetsbyrån Direkt
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094