23948sdkhjf

Bättre modesälj i september

Försäljningen i kläd- och skohandeln ökade i september, enligt Stilindex från Svensk Handel Stil. Jämförelsemånaden var dock svag och skohandeln har inte hämtat igen sig.
Försäljningen av kläder i fackhandeln ökade med 6,2 procent mätt på jämförbara enheter och i löpande priser. I skohandeln visar motsvarande siffra en ökning om 7,8 procent.

– Efter en svag augusti och en väldigt dålig jämförelsemånad, -3,4 procent för kläder och - 10,3 procent för skor, steg försäljningen som förväntat i september och det tycks vara en för de flesta aktörer genomgående trend, säger Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil.

Hittills i år, januari till september, har försäljningen av kläder ökat med 1,3 procent och skoförsäljningen ökat med 0,4 procent.

Branschorganisationen siar att oktober, som dock brukar var en lite mer svårbedömd månad, även den blir en månad med försäljningsökningar. Också med tanke på att den tunga vinterförsäljningen, med jackor och grövre skor, inte har kommit igång.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079