23948sdkhjf

Shoppingturism – guldgruva för handeln

Shoppingturism ger stora intäkter i handeln. De konstaterar Svensk Handel i sin rapport ”Shoppingturism i Sverige” som presenterades på Åhléns city i Stockholm på torsdagen.
Shoppingturister är en betydelsefull kundgrupp för Åhléns City berättar varuhuschefen Daniel Karlsson.

- Besöksnäringen består av en mix av olika branscher som måste samarbeta, konstaterade Svensk Handels besöksnäringsexpert Elisabet Elmsäter Vegsö i sin inledning.

Av den totala detaljhandelsomsättningen står turister för 11 procent,och det är bland de utländska turisterna som den stora tillväxtpotentialen finns.

Rapporten ”Shoppingturism i Sverige” presenterades vid ett mycket välbesökt möte på Åhléns city på torsdagsmorgonen.
Varuhuschefen Daniel Karlsson berättade att varuhuset tar emot 13 miljoner besökare varje ar. Omsättningen är 1,3 miljarder. De utländska korttransaktionerna står för cirka 10 procent av omsättningen, men utländska turister handlar också en hel den kontant, både i svensk och i utländsk valuta. Dessutom är snittköpen bland de utländska kunderna högre.
– Vi räknar med att 20 procent av vår personal finns här tack vare turister från utlandet, säger Daniel Karlsson.
För att få kunderna att känna sig välkomna satsar Åhléns på att förbättra kundmötet exempelvis med att ta emot kinesiska kreditkort och att utbilda personalen i att hantera tax-freeförsäljning.

Dagmar Forne/ Dagens Handel
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064