23948sdkhjf

Han tog XXL i Sverige från 0 till 2,5 miljarder

– Det har varit en fantastisk resa. Men det kostar också. Ibland kommer man till en brytpunkt i livet då man vill se sig om efter en ny utmaning, berättar Marcus Wiberg för Habit.
På åtta år har Marcus Wibergh tagit den norska sportkedjan i Sverige till en miljardomsättning. Nu slutar han på XXL .

– Vi fanns inte på marknaden i september 2010. I dag omsätter vi 2,5 miljarder kronor. Vi har gjort något unikt. Vi levererar fantastiska resultat under tiden som vi både tar volym och tjänar pengar, vilket är extremt svårt, säger han till Habit.

För drygt ett år sedan flyttade Marcus Wibergh till Norge när han gick från Sverigechef till att bli Nordenchef, vilket var en nyinrättad tjänst i bolaget. Tjänsten hade han ett år innan han gick tillbaka som Sverigechef.

– Ersättaren i Sverige valde att kliva av. Då tog jag beslutet tillsammans med företaget att gå tillbaka till Sverigechef, med tanke på att marknaden är så viktig. Så därför flyttade jag hem igen.

Vad vill du göra nu?

– Jag har någon form av entreprenörs-dna i kroppen och letar efter nya utmaningar. Inget är spikat. Men nu vill jag för en gång skull ta en liten paus och selektera vad jag vill göra. Men jag stänger inga dörrar för nya operativa uppdrag framöver.

2015 omsatte XXL i Sverige drygt 2 miljarder norska kronor (1,6), enligt bokslutet som släpptes i dag, och redovisar ett EBITDA-resultat på 188 miljoner norska kronor.

Foto: Ylva Åkesson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094