23948sdkhjf

Han värvas från Levi’s till J.Lindeberg

Ska driva den digitala tillväxten. Har en lång meritlista som e-handelschef.

Alexander Diedrich har rekryterats till ny e-handelschef på J.Lindeberg. Det framgår av ett pressmeddelande.

Han efterträder Andreas Koschnike, grundare av streetwearkonceptet Caliroots, som han lämnade för att bli bolagets e-handelschef 2022.

– Det här är en spännande tid för företaget, och jag kan inte vänta på att se hur Alexander ska tillsammans med sitt duktiga team lyfta vår digitala konsument erfarenhet över hela världen, säger Kalle Kickuth, försäljningschef på J.Lindeberg, i en kommentar.

Alexander Diedrich har en lång meritlista när det kommer till att utveckla varumärken digitalt och att utveckla e-handelsstrategier. Han kommer senast från Levi’s där han haft en liknade roll och har även tidigare haft ledande e-handelspositioner hos varumärken som Under Armour och Toms.

– Jag är mycket ödmjuk inför möjligheten att ingå i Skandinaviens mest ikoniska sportmodevarumärke och att bidra till att driva tillväxten av global e-handel. Jag är stolt över att få tillämpa min ledarskapsbakgrund inom internationell sport-, kläd- och skoindustri i denna nya, spännande roll, säger han själv i en kommentar.

– Med sin breda och imponerande internationella erfarenhet från seniora roller på globala varumärken inom sport och lifestyle, är jag övertygad om att han kommer att bidra väsentligt för vår framgång inom digital försäljning vad gäller e-handel och detaljhandel framåt, säger Kalle Kickuth.

Alexander Diedrich tillträdde rollen den 1 september 2024.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078