23948sdkhjf

Augusti bottennapp för secondhand

Under augusti sjönk omsättningen på andrahandsmarknaden för mode till den lägsta nivån hittills i år. Det visar Svensk Handels Pre loved-indikator.

– Andelen konsumenter som handlar secondhand förblir hög, men vi har sett en nedgång i inköpssummorna inom secondhand-mode under sommarmånaderna. Under sommaren prioriterar vi något annorlunda jämfört med resten av året, och det verkar då som att second hand hamnar i andra hand, säger Maria Mikkonen, chefsekonom på Svensk Handel, i ett pressmeddelande.

Årets första kvartal har visat på starka siffror för andrahandsmarknaden i Sverige, som branschorganisationen började mäta vid årsskiftet. Under andra kvartalet har andelen secondhand däremot backat från 4,0 procent till 2,7 procent av den totala försäljningen inom sällanköpshandeln.

Under juli uppskattade omsättningen landa på nära 1,6 miljoner kronor, vilket innebar ett nytt styrkebesked. Augustis siffror var dock betydligt svagare, med en uppskattad omsättning på 1, 3 miljoner kronor.

För modehandeln innebar augusti den månaden med med lägst omsättning hittills i år för secondhand, totalt 312 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062