23948sdkhjf

Delägare lägger miljardbud på hela Mulberry

Kontantbudet från Frasers Group kommer efter att Mulberry avsierat planer på en riktad nyemission utan Frasers vetskap.  

Butikskedjekonglomeratet Frasers, som bland annat äger sportkedjan Sports Direct, har lagt ett icke-bindande indikativt kontantbud på Mulberry värt totalt 83 miljoner pund, motsvarande 1,12 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet motsvarar en premie på 11 procent mot Mulberrys stängningskurs på fredagen.

Frasers är redan en stor minoritetsägare med 38 procent av aktierna. Budet lägger man för att Mulberry aviserat planer på en riktad nyemission på tio miljoner pund till Challice på fredagen, utan Frasers vetskap.

“Som en engagerad långsiktig investerare i Mulberry skulle Frasers ha varit villiga att garantera teckningen i sin helhet, potentiellt på bättre villkor för bolaget. Med tanke på denna totala brist på engagemang anser vi att status quo är en ohållbar situation för Frasers och de andra minoritetsägarna av Mulberry-aktier”, skriver Frasers.

“Efter att noggrant ha övervägt de alternativ som står till buds för Frasers lämnade Frasers därför, cirka 24 timmar efter teckningsmeddelandet, ett icke-bindande indikativt erbjudande till Mulberrys styrelse avseende hela det emitterade och tillkommande aktiekapitalet i Mulberry, som för närvarande inte ägs av Frasers”, skriver bolaget vidare.

Mulberry grundades 1971 och säljer accessoarer och kläder. Fraser klev ombord som delägare i februari 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094