23948sdkhjf

Fastighetsjätte återupplivar klädinsamling

Under tio dagar ska kläder samlas in på några av Sveriges största handelsplatser till förmån för de som lever i utsatthet.

Fastighetsägaren Atrium Ljungberg återlanserar sin insamlingskampanj tillsammans med Stadsmissionen.

Kampanjen, som kallas Återwin-win, startades första gången för tio år sedan och görs till förmån för människor som lever i utsatthet runt om i Sverige. I år ligger fokus på att belysa vikten av samarbete och uppmuntra medmänsklighet genom att både ge kläder och människor en andra chans.

– De senare åren har varit utmanande för många, särskilt för de som lever i utsatthet. Vi är stolta över att återlansera Återwin-win och på så sätt stärka vår lokala närvaro och bidra till en mer inkluderande och hållbar miljö, säger Saga Jernberg, hållbarhetschef Atrium Ljungberg, i en kommentar.

Insamlingen pågår under tio dagar på några av Sveriges största handelsplatser; Sickla i Stockholm, Mobilia i Malmö samt Gränbystaden och Forumkvarteret i Uppsala.

– Stadsmissionens arbete handlar om att ge både kläder och människor en andra chans och en ny möjlighet. Vi är glada över att tillsammans med Atrium Ljungberg och deras handelsplatser återuppta detta viktiga initiativ. Det har tidigare inte bara gjort verklig skillnad för personer i utsatthet, utan också gett människor en chans att engagera sig och bidra till sitt samhälle, säger Jonas Wihlstrand, generalsekreterare Sveriges stadsmissioner.

Klädinsamlingen äger rum mellan den 18 och 27 oktober.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078