23948sdkhjf

Gant ser skalbarhet med återvunna material

Återvunnet i flera kategorier nästa år.  

Gant har de senaste åren utvecklat sitt hållbarhetsarbete och inom kort är det dags för en större lansering. 

I samarbete med turkiska denimproducenten Isko har Gant tagit fram jeans av återvunnen bomull. De första plaggen kommer under hösten och från februari ska Gants samtliga denimplagg produceras av Iskos tyger. 

Isko garanterar mellan 65 och 90 procent återvunnen bomull och polyester i tygerna. Resterande del kan vara viskos, men aldrig virgin bomull och polyester. Den återvunna bomullen och polyestern kommer från både industriavfall och post consumer-waste.

Under Habit Fashion Forum i förra veckan berättade Isko och Gant om samarbetet.

– Vi hade redan ett samarbete med Isko och delar samma syn på hållbarhet, så även om många avdelningar på båda företagen varit involverade, från design till pr, så har det gått smidigt. Vi ser att det här är skalbart och kan användas i jeans, skjortor och jackor vilket vi kommer se nästa år, säger Daniel Granberg, hållbarhetsansvarig på Gant.

Under åren har det hänt mycket med återvunna material, konstaterade Mirela Slowik, kategoriansvarig på Isko. 

– Denimen ser inte ut i dag som den gjorde för tre, fyra år sedan och vi har ett starkt team av ingenjörer som jobbar med produktutveckling. Men vi är inte högljudda om hållbarhetsfrågorna, det är ”fashion first” som gäller, det är viktigt för att nå ut till slutkonsument. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078