23948sdkhjf

Utspel om kortavgifterna

Butikernas vd Bengt Hedlund välkomnar EU:s beslut om tak på avgifterna som kortföretagen tar ut från bankerna. Men menar samtidigt att media och finansministern är dåligt insatta i vad det sedan innebär.
I veckan beslutades inom EU om ett tak på det så kallade interchangeavgifterna, den som kortföretagen tar ut av bankerna. Taket blir 0,2 procent på betalkort och 0,3 procent på kreditkort. Bra tycker Butikernas vd Bengt Hedlund om beslutet som var väntat och som kommer leda till lägre avgift för handlarna. Mindre bra menar han att det var med en rad felaktigheter i samband med att nyheten släpptes.

- Vad som inte är bra är att Sveriges finansminister säger i Dagens Eko att det är bra för kunderna. De påverkas nämligen inte alls eftersom det sedan tidigare finns en lag som säger att man inte får lägga på extra avgift mot konsument. Sedan säger reportern att kreditkortsköpen kommer att minska. Varför skulle de det? Den avgiften är ju högre idag, säger Bengt Hedlund, vd för butikerna i ett pressmeddelande.

Den nya EU-lagen ska tas i bruk under kvartal 3 och Bengt Hedlund gissar att avgifterna från bank till handlare kommer att följa med i sänkningen som sker i steget ovanför.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078